قهوه گیشا یا قهوه گشا چیست ؟

قهوه گیشا یا قهوه گشا چیست ؟

قهوه گیشا یا گشا که به لاتین به صورت Geisha می باشد یک نوع قهوه گران از زیر گونه عربیکا می باشد که از کشور اتیوپی برخواسته است.

علت نام گذاری آن به محل کشف آن بر می گردد زیرا ابتدا این قهوه در یکی از روس تا های کشور اتیوپی به نام گیشا کشف شد.

گیشا گونه ای است که برگها و میوه های آن کمی بزرگتر و کشیده تر از سویه های دیگر است و از تاپیکا گرفته می شود. اعتقاد بر این است که این سویه از شهر گوشا در جنوب غربی اتیوپی در حدود سال 1930 سرچشمه گرفته است ، سپس مقداری از دانه قهوه آن به تانزانیا و سپس در حدود سال 1950 به کاستاریکا منتقل شده است.

در ارتفاعات پاناما ، یک گیشا به عنوان ملکه سایر نژادها شناخته می شود و قهوه ای با مشخصات ، طعم های گرمسیری ، مرکبات و چای را به ما ارائه می دهد.

علت شهرت قهوه گشا

گیشا با کسب جایزه بهترین قهوه سال پاناما (OP) اولین بازی خود را در جهان انجام داد. مسابقه بهترین های پاناما یک رقابت جهانی است که از سال 1997 توسط موسسه قهوه های تخصصی پاناما برگزار می شود.

بهترین دانه های پاناما در این رقابت با یکدیگر رقابت می کنند تا عنوان بهترین ها را بدست آورند و بنابراین از ارزش بسیار بیشتری در بازارها و حراج های جهانی برخوردار می شوند.

این مسابقات هر ساله برگزار می شود و همه دنیا بسیار جدی آنها را دنبال می کنند.

این قهوه به قهوه گیشا معروف است که واقعاً باعث سردرگمی بسیاری شده است زیرا برخی آن را حلال قهوه نامیده اند.

البته اگر بخواهیم از نام دقیق آن استفاده کنیم ، نامی که در پاناما استفاده می شود قهوه است.

با این حال ، هر دو نام در جهان استفاده می شود و اگر مشتریان شما از هر دو نام استفاده می کنند ، با آنها مخالفت نکنید.

گشا در پاناما و در یکی از مرتفع ترین کوه های کشور ، کوه آتشفشان بارو پرورش یافته است.

درخت برگریز خود ریشه اتیوپیایی دارد ، این درخت اولین بار در دهه 1950 به کاستاریکا آورده شد و در کوه بارو در مرز کاستاریکا و پاناما کاشته شد و نتیجه خوبی هم داد.

همچنین به دلیل افزایش علاقه مقامات و کشاورزان پانامایی به این سویه نادر ، آنها خود را به عنوان تنها تولید کننده عمده این نوع قهوه معرفی کرده اند.

ویژگی های قهوه گیشا

وقت آن است که به بزرگترین سوال در مورد قهوه پاسخ دهیم ، بالاخره طعمی که باعث معروفیت قهوه گیشا شد.

متخصصان طعم قهوه می گویند این قهوه با هر قهوه دیگری در جهان متفاوت است.

طعم آن تقریباً شبیه چای میوه ای است و بافتی ابریشمی دارد.

گفته می شود که رایحه قهوه گیشا بی نظیر است ، برخی از متخصصان آن را غیر قابل باور توصیف می کنند ، تقریباً برابر با عطرهایی با رایحه های یاس ، گل رز و ترنج.

طعم قهوه با بالاترین کیفیت در نظر گرفته می شود. SCA طعم این قهوه را به عنوان نوع خاصی از قهوه طبقه بندی می کند (سیستم شاخص طعم قهوه را با توجه به متغیرهای مختلف طراحی شده توسط متخصصان این حوزه ، با حداکثر نمره 100 اجرا می کند).
بر اساس سیستم SCA ، قهوه گیشا دارای امتیاز عالی 94.1 است که بدون شک بی نظیرترین و با کیفیت ترین قهوه است.

قیمت قهوه گیشا چقدر است ؟

اگر نام این نوع قهوه ها را شنیده اید و کنجکاو هستید ، احتمالاً قیمت بالای قهوه گیشا است. قیمت حدود 1 کیلوگرم این نوع قهوه حدود 600 دلار است که هیچ فایده ای برای ما ایرانی ها ندارد. و خرید کیلویی قهوه گیشا برای ما امکان پذیر نخواهد بود.

دلایل متفاوتی برای این نوع قهوه وجود دارد که ما به آنها اشاره می کنیم.

دلیل اول هزینه کاشت و نگهداری این نوع درخت است ، زیرا آموزش گیشا قابل کنترل با هزینه بالا بسیار دشوار است.

دلیل دوم شرایط خاص محیطی است که به ارتفاعات نیاز دارد و از آنجا که چنین مکانی وجود ندارد ، باید تعداد مزارع قهوه گیشه را کاهش دهیم و قیمت قهوه را بالا ببریم.

سومین دلیل مهم ، عرضه و تقاضا است. تقاضای زیادی برای این نوع قهوه وجود دارد که دلیل اصلی افزایش قیمت قهوه گیشا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *